Hoito-ohjeet

1. Normaalin siivouksen yhteydessä parkettilattia ei vaadi kun lakaisemista, imurointia tai pyyhkimistä kostealla ja kuivalla rievulla.

2. Perusteellisesti puhdistettaessa parkettilattia pyyhitään kostealla "kuivaksi" väännetyllä lattiarievulla. Tarvittaessa käytetään synteettistä puhdistusainetta.

3. Vahatun parketin saat parhaiten puhtaaksi mineraalitärpätillä. Puhdistuksen jälkeen voit jälleen kiillottaa vahatun lattian.

 

TAHROJEN POISTAMINEN
Mitä tuoreempi tahra on, sitä helpompi se on saada pois.

TAHROJEN POISTAMINEN
Mitä tuoreempi tahra on, sitä helpompi se on saada pois.
Tahralaji /Puhdistusaine
1)hedelmät, marjat, mehut, maito, kerma, virvoitusjuomat, olut, viini kahvi, tee / synteettinen puhdistusaine*

2)suklaa, rasva, öljy, kenkävoide, korkojen jäljet, terva, piki / mineraalitärpätti

3)värinauha, monistusvaha, korjauslakka, kuulakärkikynä muste huulipuna taloussprii, virtsa / synteettinen puhdistusaine*

4)veri / kylmä vesi

Esimerkiksi kenkien jättämät mustat jäljet lattiassa / Pyyhekumi

* Esim. laimennettu astianpesuaine
 

Vaikka parkettilattian pinta onkin lakattu kestävällä lakalla, huonekalujen jalkojen alle olisi syytä liimata huopapalaset. Hiekasta ja vedestä tai piikkikorkoisista kengistä parketti ei myöskään pidä.

 

TÄRKEÄ ASIA
Suomen ilmastossa puu joutuu suurista ilman kosteuden vaihteluista johtuen kovaan rasitukseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että tiloissa joihin parketti on asennettuna, ilman suhteellinen kosteus pidetään 40-60 % alueella.

Näistä kosteusprosenteista poikkeavissa olosuhteissa, parketissa saattaa esiintyä ylimääräistä turpoamista tai harvistumista, jonka suhteellinen parketin valmistaja tai asentaja ei voi ottaa vastuuta. Suosittelemme kuivina aikoina ilmankostuttimen käyttöä ja kosteissa olosuhteissa kesällä ja syksyllä lämmitystä ja tuuletusta.

Viihtyisää asumista parkettilattiallanne.

Lattianpäällystysyhdistys ry